W środę, 30 czerwca 2021 r. uczestnicy projektu „Kuchnia nas łączy” wzięli udział w wizycie studyjnej w zakładzie „SERMLEK”.
Po zakładzie oprowadził ich właściciel Mariusz Gregorczyk, który m.in. opowiedział o procesie produkcyjnym. Na zakończenie wszyscy zostali zaproszeni na degustację serów i innych wyrobów z mleka. Każdy z uczestników otrzymał również kawałek sera w prezencie.
Produkcja i sprzedaż wyrobów z mleka „SERMLEK” Mariusz Gregorczyk to firma, która zajmuje się produkcją sera wyłącznie z naturalnych składników, bez konserwantów i wzmacniaczy smaków. Firma powstała dzięki dotacji z LGD „Bądźmy Razem”w 2018 roku i może się pochwalić licznymi nagrodami i wyróżnieniami, m.in. Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego czy I miejscem w Mazowieckim Konkursie Serów Zagrodowych.
Wizytę studyjną zorganizowano w ramach projektu współpracy pt. „Kuchnia nas łączy”, realizowanego wraz ze Stowarzyszenie „Lokalna Grupa Działania – Tygiel Doliny Bugu” oraz VVG Nemunas
Państwu Gregorczykom dziękujemy za gościnność a wszystkim uczestnikom za przybycie!
Więcej z fotorelacji: https://www.facebook.com/LokalnaGrupaDzialaniaBadzmyRazem